SICO  +32(0)496/28.21.41

SICO BV 35 of 50 jaar?

Artikel van maart 2008, geschreven door Marcel Siebens oprichter van Sico.


Sico biscuiterie confiserie logo uit 1958

Voor een mens is 35 jaar een prachtige leeftijd en 50 jaar de leeftijd van de rijpere ervaring. Voor een bedrijf is 50 jaar zeker een eerbiedwaardige leeftijd en verdient het, om “etablissement” genoemd te worden, zoals vroeger wel meer gebeurde.

De vennootschap SICO werd dus 35 jaar geleden opgericht voor notaris en wel op 3 maart 1973. Het doel was de invoer en verkoop van geschenk- en decoratieartikelen en artikelen voor de gedekte tafel.Maar 15 jaar vroeger had ik met mijn vrouw een zelfstandige groothandel en import van confiserie en koekjes opgestart. Hier was het geen “gedekte tafel” maar wel wat er op tafel in het bord kwam.

Wij verkochten Belgische fabrikaten zoals cakes uit Zemst, likeurpralines uit Ukkel, “pâte de fruit” uit Deurne, uit Frankrijk, dragées Braquier van Verdun, confiserie Coq Blanc uit Parijs, en koekjes en ontbijtkoek IDC uit Tourcoing en chocolade Lindt uit Zwitserland. Het waren allen artikelen van topkwaliteit en dit is een constante gebleven gedurende dit 50-jarig bestaan van SICO.

Originele Sico Logo uit 1973


Burelen Winkelstap Schoten

In 1972 werd dan definitief overgeschakeld naar non-food en een jaar later in een vennootschap gegoten.SICO is dus even oud als het Atomium, misschien iets minder bekend.

Wat is er allemaal veranderd in die tijdspanne! Onze eerste bestelwagen was in 1958 een 2CV-bestelwagentje. Volgeladen, geraakte het met moeite een heuvel op. Later volgden bestelwagens van Toyota, Ford en Mercedes. Maar ook met de personenwagens werden bestellingen geleverd.Burelen en magazijn zijn enkele keren verhuisd van de Amerikalei naar de Balansstraat en dan naar Schoten. En bijna 30 jaar geleden namen wij onze intrek op Trade Mart, waar wij ondertussen ook reeds verhuisd zijn van Dusseldorf naar Detroit.

Begin van de jaren tachtig trad Sico in het computertijdperk. Het was een IBM met floppydisks van 5 duim. Het is mij nog altijd een raadsel hoe wij daarvoor de facturen intikten op de schrijfmachine en de berekeningen maakten met een rekenmachine, ook wel “koffiemolen” genoemd.

Met nostalgie blik ik terug op die 50 jaar. Mijn oprechte dank gaat in de eerste plaats naar u, trouwe klanten. Maar ook zonder de inzet van Yolande, mijn echtgenote en moeder van onze vier kinderen, was dit niet mogelijk geweest.

Sico showroom Trade Mart W.Detroit 414


Marcel Siebens

Marleen die sedert 33 jaar altijd in de frontlijn stond, om alle bureelwerk tot een goed einde te brengen, en dan nog de klanten aan de telefoon vriendelijk te woord stond. En als het nodig is steekt zij de handen uit de mouwen om standen op te bouwen, bestellingen klaar te maken.

En Michel die nu al bijna 25 jaar de klanten bezoekt om hen de nieuwigheden voor te stellen, en hen rondleidt in onze toonzaal op Trade Mart maar ook op buitenlandse beurzen. En dan tenslotte, Patrick en Luc, die mijn job hebben overgenomen en stevig het roer in handen hebben.

Aan allen mijn oprechte dank, en voor SICO, doe er nog 50 jaar bij!

Marcel Siebens

Antwerpen, maart 2008

SICO BV

Sico is uw zakelijke partner in geschenken / cadeaus

Sico heeft bewust altijd voor het betere geschenk gekozen. Door ons ruim assortiment, onze jarenlange ervaring en onze dienstverlening zijn wij de juiste keuze voor uw volgende aankoop.

info@sicocado.be

Who is Who

sico team

Patrick is zaakvoerder - verkoop

Luc is boekhouding - IT - aankoop

Marleen is klantendienst - orderverwerking